קרע ברשתית לייזר; כיצד מתבצע ההליך, מהן האלטרנטיבות ומה חובה לדעת? – קראו כאן.
פרופסור גלעד רבינא, רופא עיניים מנתח מומחה רשתית
>> ליציר קשר בוואטסאפ <<
להתקשרות טלפונית: 058-7977550
עבור מי שסובלים ממצב של קרע ברשתית, ניתוח לייזר במקרים רבים יהיה ההליך המומלץ ביותר, אם כי זהו אינו הפתרון היחיד לבעיה של קרעים ברשתית העין. חוץ מהליכי לייזר, ניתן לטפל במצבים אלו באמצעות גז, על ידי תפרין, תרופות אנטי דלקתיות ועוד. אם החלטתם בהמלצת הרופא שלכם לעבור קרע ברשתית טיפול בלייזר, לפני שתעברו הליך זה, חשוב להבין במה הוא כרוך וכיצד ההליך יכול לעזור לכם. הנה כמה מההיבטים החשובים הכרוכים בהליך:
אבחון על ידי רופא העיניים, אשר יקבע עד כמה חמור הקרע.
לאחר אבחון חומרת הקרע ברשתית, הרופא יקבע איזה סוג הליך רפואי מתאים למטופל.
במקביל לקביעת ההליך הרפואי, ייתכן שהמטופל יקבל תרופות שונות במרשם, כולל תרופות אנטי דלקתיות.
ניתוח לייזר לקרעים ברשתית – מהו וכיצד מבוצע?
לגבי קרע ברשתית טיפול בלייזר, קודם כל, חשוב להבין מהו ההליך באופן כללי. ובכן, ניתוח לייזר הוא בעצם טכניקה אמנם פולשנית, אך באופן זעיר, המשמשת לטיפול בקרעים ברשתית ומחלות עיניים אחרות. ההליך מבוסס למעשה על קרני אור ממוקדות מאוד כדי לעצב מחדש רקמה במדויק. זאת, על מנת לתקן את הקרע ברשתית. במהלך הניתוח, הרופא משתמש בקרן לייזר כדי ליצור כוויות קטנות סביב הקרע, מה שבתורו יעזור לסגור את הקרע ברשתית וימנע דליפת נוזלים נוספת מהעין.
מהם היתרונות של קרע ברשתית טיפול בלייזר?
היתרון העיקרי של קרע ברשתית טיפול בלייזר הוא, שזוהי דרך בטוחה ויעילה לטפל בקרע ברשתית ללא צורך בניתוח מקיף או בטכניקות פולשניות מאוד. כמו כן, יש בהליך זה גם סיכונים ותופעות לוואי מינימליות בהשוואה לטיפולים אחרים, כגון תפרים ברשתית, זריקות או תרופות. בנוסף, ניתוח לייזר יכול לעזור לשחזר את הראייה ולשפר את בריאות העיניים תוך פרק זמן קצר יחסית. בעוד שההליך עצמו נמשך כשעה בממוצע, ההחלמה המלאה בדרך כלל תורגש לאחר כמה שבועות בודדים (זהו הזמן הנדרש עד להתחברות הרשתית מחדש).
לסיכום, קרע ברשתית טיפול בלייזר – יש סיכונים?
אכן כן, בכל הליך כירורגי ישנם סיכונים מסוימים, אבל קרע ברשתית טיפול בלייזר בד”כ כולל סיכונים פחותים מאשר הליכים כירורגיים אחרים. עם זאת, חשוב לקבל את כל המידע מהרופא, כולל הסיכונים השונים הכרוכים בהליך זה. לפני שתחליטו סופית אם לעבור את הניתוח, דעו כי אחוזי ההצלחה נחשבים די גבוהים, אבל במקרים מסוימים יש צורך לעבור את ההליך שוב או למצוא פתרונות אחרים (במקרים בהם הרשתית לא מצליחה להתחבר לרקמה).