ניתוח היפרדות רשתית זמן החלמה

ספט 13, 2023

הליך לטיפול בהיפרדות רשתית; מה כולל ההליך, ומה כוללת ההחלמה ממנו? – קראו כאן.

פרופסור גלעד רבינא, רופא עיניים מנתח מומחה רשתית

>> ליציר קשר בוואטסאפ <<
להתקשרות טלפונית: ‭058-7977550

ניתוח היפרדות רשתית הוא הליך ניתוחי המשמש לתיקון קרע או ניתוק ברשתית. רגע לפני שנעמיק ונסביר גם לגבי ניתוח היפרדות רשתית זמן החלמה, נזכיר שהרירית היא בעצם רקמת העצבים בחלק האחורי של העין. מכיוון שמדובר באזור מאוד רגיש, חשוב להבין את הסיכונים והיתרונות הפוטנציאליים לפני שמחליטים אם סוג זה של ניתוח מתאים לכם. בתוך כך, הנה כמה מסוגי הפעולות שעשויות להיכלל בהליך זה:

הליך ניתוח היפרדות רשתית עשוי לכלול חיבור מחדש של הרשתית עם תפרים זעירים.

במקרים מסוימים, החיבור מהחדש של הרשתית יתבצע באמצעות לייזר.

אם לא ניתן לחבר את הרשתית באמצעות לייזר או תפרים, ייתכן שהרופא המנתח יחליט על טיפולי הקפאה.

בחלק מהמקרים, ההליך עשוי יהיה לכלול גם הזרקת גז לעין כדי לעודד את הרשתית להתחבר מחדש.

טרם הניתוח – בדיקות מקדימות למניעת סיבוכים

בעוד שלניתוח היפרדות רשתית יש בדרך כלל תוצאות חיוביות, ובזמן שהליך זה נחשב בעל סיכויי הצלחה גבוהים, זה עדיין הליך רציני שעלול לגרור סיכונים כמו אובדן ראייה ואפילו נזק קבוע לעין. לפני שתעברו כל סוג של ניתוח היפרדות רשתית, הרופא שלכם יבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלכם ויעביר אתכם גם בדיקת עיניים מקיפה. כמו כן, הרופא עשוי גם לצלם תמונות של הרשתית כדי לעזור לאבחן את הבעיה ולתכנן את הניתוח. לאחר מכן, רופא העיניים שלכם ידון אתכם בכל הסיכונים הקשורים לניתוח היפרדות רשתית, כולל זיהום, דימום וגלאוקומה. כעת נעבור לדבר על ניתוח היפרדות רשתית זמן החלמה.

ניתוח היפרדות רשתית זמן החלמה

לגבי ניתוח היפרדות רשתית זמן החלמה, נציין כי ההליך עצמו נחשב דווקא די זריז. בדרך כלל, ההליך נמשך בין שעה לשעה וחצי, במידה שאין סיבוכים. עם זאת, ההחלמה המלאה יכולה להימשך שבועות, תלוי בגיל המנותחים, במצב הרפואי הכללי שלהם, עד כמה המנותחים נשמעים להוראות ההחלמה, תלוי במצב הרפואי של הרשתית עצמה וכולי. באופן כללי, בחלק מהמקרים הרשתית מתחברת במלואה לאחר מספר שבועות בודדים. במקרים אחרים, המנותח יצטרך לעבור הליך חוזר, או לחילופין, לעבור טיפול אחר בהמלצת רופא העיניים. לסיכום, נציין כי בעוד שההליך עצמו נחשב קצר, ובזמן שאחוזי ההצלחה נחשבים גבוהים, עדיין חשוב לקחת בחשבון את כלל הסיכונים הכרוכים בכל הליך כירורגי. לכן, השלב הראשון תמיד יהיה קבלת ייעוץ רפואי.

דילוג לתוכן