התרחקות הזגוגית מהרשתית; כיצד זה קורה, מדוע ומה חשוב לדעת? – קראו כאן.
פרופסור גלעד רבינא, מומחה רשתית וניתוחי רשתית
>> ליציר קשר בוואטסאפ <<
להתקשרות טלפונית: 058-7977550
אנשים אשר עוברים מצב של היפרדות זגוגית העין, חווים בדרך כלל הופעה פתאומית של כתמים שחורים או הבזקי אור בראייתם. זו יכולה להיות חוויה מפחידה, במיוחד אם אינכם מודעים לסיבה להופעתם של אותם כתמים שחורים. הבעיה הנ”ל גורמת לתסמינים אלו, והיא יכול להופיע אצל כל אחד וללא קשר לגיל בהכרח. לעיתים ישנו בלבול אשר אופף את המצב הזה שנקרא היפרדות זגוגית העין, והפוסט הבא נועד לעשות סדר בנושא. אנו נבין מהו ניתוק זגוגית, איך זה מתרחש ומה לעשות אם חווים בעיה זו.
היפרדות זגוגית העין – מהו ניתוק זגוגית?
הזגוגית היא החומר הדמוי ג’ל השקוף אשר ממלא את החלל בין העדשה לרשתית העין. עם הגיל, הזגוגית עשויה להשתנות, ונקודות ההתקשרות (כלומר נקודות החיבור) עם הרשתית יכולות להיחלש. מצב זה עלול לגרום לזגוגית להתרחק מהרשתית, ולהוביל לניתוק זגוגית. היפרדות זגוגית העין יכולה לגרום לכתמים קטנים וכהים או גדולים בראייה, שנראים מרחפים על פני שדה הראייה. כמו כן, אנשים אשר חווים בעיה זו מעידים על הופעתם של אורות מהבהבים שיכולים להופיע בשדה הראייה.
מי נמצא בסיכון לפתח ניתוק זגוגית?
כפי שהזכרנו קודם לכן, היפרדות זגוגית העין יכולה לקרות לכל אחד. עם זאת, מצב זה הינו נפוץ יותר אצל אנשים מעל גיל 50, כמו גם אנשים אשר יש להם קוצר ראייה, שעברו ניתוח קטרקט, עברו ניתוח עיניים בלייזר, או חוו פגיעה חמורה בעין. כמו כן, חולי סוכרת עשויים להיות גם הם בסיכון גבוה יותר. חשוב לציין, פגיעות בעיניים מצריכות בדיקה מקיפה, שכן התנתקות הזגוגית עשויה להיות רק חלק מהבעיה במקרה של חבלה פיזית.
מהם השלבים לאבחון וטיפול היפרדות זגוגית העין?
אם אתם חווים תסמינים של ניתוק זגוגית, חשוב לפנות לטיפול רפואי דחוף. כאשר תעשו זאת, הרופא שלכם עשוי יהיה לבצע בדיקת עיניים על ידי הרחבת אישונים, ולאחריה בדיקת עיניים מקיפה כדי להעריך את מידת הניתוק ולשלול בעיות עיניים חמורות יותר. ברוב המקרים, היפרדות זגוגית העין הוא מצב לא מזיק מאוד ושאינו דורש טיפול חירום. עם זאת, רופא העיניים עשוי להמליץ על הליך כירורגי להסרת חלק מהזגוגית הפגועה או כולה. לסיכום, נסכים ונאמר שאם חלילה חוויתם פגיעה פיזית בעיניים, או שמא אתם חושדים בבעיית עיניים, השלב הראשון יהיה לפנות לבדיקה רפואית. משם, רופא העיניים ינחה אתכם בצורה הנכונה ביותר.